Qui som

Qui som

Qui som a Proyoga

El centre va ser creat l’any 1985 per Montse Barangé, titulada per l’Associació Internacional de Professors de Ioga, IYTA, i per l’Associació Espanyola de Practicants de Ioga, AEPY; membre del Comitè Pedagògic de la IYTA (1988-2000) i vicepresidenta d’aquesta associació (1990-1995); amb estudis realitzats a Kaivalyadhama Institute of Yoga and Research (Índia) sota el mestratge d’Om Prakash Tiwari, director del centre.
L’equip actual de Proyoga està format per:

Anna Coma

Instructora de ioga per la IYTA des de 1992, es formà principalment amb Montse Barangé i amb Néstor Eiddler, músic practicant del mètode Abberastury. El 2010 aprengué les tècniques hipopressives de Marcel Caufriez.
Ensenya un ioga eclèctic que segueix el mestratge de Montse Barangé: classes vivencials programades cíclicament amb una estructura que pretén oferir un treball complet de consciència corporal, acabades amb una relaxació més una petita meditació opcional.

Montse Cruzate

Instructora de ioga per la IYTA des de 1996.  Segueix la línea de M. Teresa Martínez Villafañe, Maresa, fundadora de la IYTA a Espanya l’any 1975. Basant-se en els asana clàssics, les sessions segueixen l’esquema tradicional de la IYTA i posen l’accent en la preparació corporal, en l’obertura, i en la consciencia del moviment i del repòs.

Míriam Raventós

Instructora de ioga per la IYTA (2005) i l’AEPY (2006). Els seus mestres principals han estat Montse Barangé, Quim Altés i Éric Baret, amb qui se segueix formant en la línea del Sivaisme Tàntric de Caixmir. Les seves sessions de Ioga suau (aptes per a qualsevol practicant) i de Meditació aprofundeixen en l’observació i l’acceptació de l’instant tal com és: el Ioga com a celebració de l’ara i aquí de cada moment.

Marie Nuc

Instructora de ioga per l’AEPY des de 2002, segueix formant-se en la línea del Sivaisme Tàntric de Caixmir amb Éric Baret (deixeble directe de Jean Klein), a qui tradueix durant els seminaris a Espanya.
A les sessions posa l’accent en l’escolta i en la no intenció. Proposa una exploració del cos, contemplat en la seva globalitat, i una presa de consciència de l’estat present i del funcionament en relació amb l’entorn.

Marta Vélez

Instructora de Ioga per Sivananda des de 2009, ha continuat la seva formació amb Saúl Martínez i Upendra Arya. Les seves classes combinen la pràctica de postures físiques, respiració i relaxació; són intenses, però estan adaptades a tots els nivells de pràctica i són respectuoses amb les necessitats i capacitats de cada alumne. Treballen profundament des d’una base sòlida d’alineació per tal que l’alumne progressi en la pràctica amb seguritat i consciència del cos. Forma equip amb Gianni (Sargam yoga & music) i junts acaben la pràctica tocant el sitar en el moment de Shavasana (relaxació final)
També condueix las sessions de Ioga Nidra (relaxació conscient) que són acompanyades pel Gianni al sitar i altres instruments vibracionals.

Sandra Arnaiz

Instructora de Hatha Ioga per Upendra Arya (2013-2014), continua formant-se com a professora de Hatha Vinyasa certificada per Yoga Alliance (2015). Des d’aquest mateix any ha continuat la seva formació en Hatha Raja Ioga amb Andrei Ram.
Les seves classes comencen amb una activació corporal mitjançant seqüències dinàmiques que coordinen respiració i moviment, i continuen amb una part més introspectiva, en la qual les postures es mantenen més llargament per potenciar l’autoobservació i la consciència meditativa.

Gianni Cavallaro

Músic format a Varanasi, principalment amb els mestres Ali Abbas Khan, Mangala Tiwari i Pt Rabindra Narayan Goswami. Des del 2006 toca amb altres músics a centres de Ioga de tot Europa, acompanya la pràctica de meditació amb el so del sitar, i ensenya música clàssica índia. Fa equip amb la Marta Vélez i acompanya les sessions de ioga tocant amb el sitar les melodies clàssiques del nord de l’Índia.

Mireia Coma-Cros

L’any 1987 va començar a practicar amb Montse Barangé a ProYoga Yamuna.
Potseriorment es va formar en la línia de Nil Hahoutoff amb Carles Claramunt i Cristina Mata (AEPY), i amb Antoni Grau. Recentment s’ha format en el Memorial Sloan Kettering Cancer Center per fer classes de ioga a persones en tractament oncològic.
A les sessions posa especial èmfasi en les tècniques de respiració (pranayama) com a eina per asserenar el cos i la ment i per facilitar l’experiència de la meditació. Els asana es construeixen gradualment, encadenant-se per anar del moviment a la immobilitat. La seva intensitat s’adapta sempre a qualsevol condició.